Traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna pe cele mai multe artere rutiere din tara, insa la aceasta ora nu sunt drumuri nationale blocate din cauza zapezii.

Cel mai greu se circula pe drumurile din sud-estul tarii, din cauza viscolului care aduce permanent zapada pe partea carosabila, ingreunand interventia utilajelor de deszapezire, potrivit centrului Infotrafic.

Traficul rutier se desfasoara cu dificultate pe un singur fir, alternand cu spatii de refugiu, pe DN23B Maicanesti - Ciorasti( judetul Vrancea).

Pentru reducerea numarului de accidente, Politia Rutiera organizeaza filtre pe drumurile unde se circula in conditii de iarna, pentru depistarea si sanctionarea soferilor care nu au autovehiculele echipate corepunzator pentru a circula in astfel de conditii.

Conform prevederilor legale, este interzisa circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara a avea montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate. [VIDEO] Zapada si viscolul paralizeaza intreaga tara

  • Date fiind conditiile meteo rutiere prognozate pentru aceasta perioada conducatorilor auto lise recomanda:

- sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum (carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei);
- sa foloseasca in mod corespunzator atat sistemul de iluminare-semnalizare, cat si pe cel de climatizare-dezaburire, pentru a avea vizibilitatea si a putea fi observati in trafic.
- sa pastreze in mers o distanta suficienta fata de vehiculul dinainte pentru a putea opri in conditii de siguranta;
- sa echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzatoare;
- sa verifice periodic acumulatorul masinii, pentru a nu avea surpriza neplacuta de a ramane imobilizati pe drum;
- sa nu bruscheze comenzile si sa foloseasca mai ales frana de motor;
- sa asigure buna functionare a stergatoarelor de parbriz;


Nu in ultimul rand, conducatorii auto incepatori sa evite, pe cat posibil, conducera autovehiculelor in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari
.
  • In Bucuresti se circula in conditii normale

Traficul rutier pe principalele artere de circulatie din Bucuresti se desfasoara normal in aceasta dimineata, in urma interventiilor de degajare a zapezii si de tratare cu material antiderapant a strailor, informeaza municipalitatea, potrivit MEDIAFAX.

Utilajele de deszapezire vor actiona astazi pe toate arterele Capitalei, o parte dintre acestea stationand in puncte fixe, astfel incat sa nu ingreuneze traficul rutier, dar sa fie pregatite sa actioneze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.