Curtea de Apel Timisoara i-a condamnat pe Carmen Bejan si Sergiu Florea - cei doi studenti la Facultatea de Medicina din Timisoara care au ucis si transat un barbat - la 20 de ani de inchisoare cu executare, dupa ce Tribunalul Timis ii condamnase la 16 ani de detentie.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, Denisa Botoca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca magistratii Curtii de Apel Timisoara, care au judecat recursul in cazul celor doi fosti studenti ai Facultatii de Medicina din Timisoara care au ucis si au transat un barbat, i-au condamnat, joi, pe cei doi tineri la 20 de ani de inchisoare cu executare, fiecare, si plata unor despagubiri materiale de 20.000 de euro familiei victimei.

Potrivit sursei citate, sentinta este definitiva si irevocabila.

  • In vara anului 2009, cadavrul transat al unui barbat a fost gasit intr-o masina aflata in fata unui camin studentesc din Timisoara.

Sergiu Florea si Carmen Bejan, pe atunci in varsta de 20 de ani si studenti la Universitatea de Medicina din Timisoara, au fost arestati in 2 august 2009, in acest caz.

Sergiu Florea a fost arestat sub acuzatia de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor. In urma audierilor, incadrarea juridica pentru studenta arestata a fost schimbata in omor. Totodata, cei doi au fost supusi unei expertize psihologice la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici", care sa ateste daca au avut sau nu discernamant in momentul in care au comis crima.

Sergiu Florea si Carmen Bejan au fost trimisi in judecata, in luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav si profanare de morminte, ultima incadrare facand referire la faptul ca cei doi l-au transat pe barbatul pe care l-au ucis. Tribunalul Timis a prelungit apoi mandatele de arestare in cazul celor doi.

Totodata, Florea a fost transferat din arestul Politiei Timis la Penitenciarul din Timisoara, iar Carmen Bejan a fost transferata la Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad.

La termenul din 5 martie 2010 al procesului, Carmen Bejan a pledat nevinovat, sustinand ca Florea a comis crima si a transat cadavrul victimei.

In mai 2010, cei doi tineri au fost condamnati de Tribunalul Timis la cate 16 ani de inchisoare cu executare, sentinta fiind atacata cu recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.