Posturile de politie rurala vor fi desfiintate pana cel tarziu la inceputul lunii mai, iar politistii vor lucra ca sectoristi, potrivit unui proiect de reformare pe fond a Politiei Romane, care va fi public la jumatatea lunii februarie, a declarat astazi seful IGPR, chestorul Liviu Popa.

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestorul Liviu Popa, a declarat, intr-o conferinta de presa, la Bistrita, ca Politia Romana nu isi permite "luxul" sa pastreze aceste posturi si sa distribuie resursele pe care le are "in mod haotic si fara niciun fel de analiza". "Nu putem sa ne permitem luxul sa tinem trei politisti si la o comuna de o mie de locuitori, si la una de trei mii si la una de cinci mii de locuitori", a explicat acesta. Astfel, in loc de posturi de politie vor fi sectii de politie care vor acoperi cinci-sase comune de exemplu.

"Sunt cateva lucruri pe care dorim sa le reorganizam in Politie, dar nu este definitiv. Vorbim despre o desfiintare a posturilor de politie rurale, despre reinfiintarea unor structuri, cum ar fi sectoristul, despre dezvoltarea unor concepte care sa aduca mai multa eficienta si orientarea resurselor spre prioritati si in primul rand cresterea si numerica si ca importanta pana la nivel de serviciu al analizei informatiilor"
, a adaugat chestorul Liviu Popa, potrivit MEDIAFAX.

  • Nu se vor face disponibilizari
Acesta a exclus reducerile de personal, explicand ca politistii isi vor pastra locurile de munca, nu vor mai fi sefi de post, dar nu vor pierde la salarii fiindca vor fi sectorist.

In prezent, sunt judete in tara care deja implementeaza proiectul pilot, insa cel mai tarziu de la 1 mai va fi implementat in toata tara. Seful IGPR este de parere ca desfiintarea posturilor de politie rurale va duce la economii.

Totodata, potrivit unui studiu intern printre politisti, 86 la suta dintre acestia isi doresc de asemenea desfiintarea acestor posturi.

Chestorul Popa a precizat si faptul ca, prin desfiintarea posturilor de politie rurale, politistii vor fi obligati, din nou sa patruleze.
"Avand posturi de politie, au preferat sa stea acolo. Mai jucau carti, mai o tabla, asta este. Ce sa ne ascundem dupa deget? Nu se va mai intampla asa fiiundca vor patrula, vor fi prezenti in strada in ture de 12 cu 24", a adaugat.

Citeste si:
Ludovic Orban: Depunem săptămâna viitoare un nou proiect de lege de...
Ludovic Orban: Depunem...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.