Potrivit studiului, aproape jumatate dintre respondenti sunt familiarizati cu mijloacele moderne de contraceptie: 48% detin informatii despre inelul vaginal, contraceptivele injectabile sunt cunoscute de 43%, plasturele cotraceptiv de 41% si spermicidele de 32%.

  • Cele mai cunoscute mijloace de contraceptie

Cele mai cunoscute di folosite metode sunt prezervativul si pilula contraceptiva, urmand contraceptia de urgenta, metoda calendarului si coitul intrerupt si de dispozitivul intrauterin/steriletul. Diafragma si sterilizarea masculina sau feminina sunt alese ca o ultima optiune.

Cele mai importante criterii luate in considerare de femei in alegerea metodei contraceptive sunt: protectia impotriva sarcinilor nedorite, usurinta in utilizare si gradul de satisfactie sexuala. Acest lucru indica faptul ca femeile nu acorda importanta impactului sanatatii, care ar trebui sa reprezinta un factor de decizie cu greutate.

“Este ingrijorator faptul ca femeile nu sunt foarte preocupate de sanatate cand aleg metoda de contraceptie. Nu foarte multa lume stie ca reactiile adverse de tip cheaguri de sange, hipertensiune, dureri de cap etc sunt date de estrogeni. De fapt, evolutia metodelor de contraceptie urmareste reducerea cantitatii de estrogeni pentru a diminua riscul potentialelor efecte adverse. Medicul ginecolog este in masura sa recomande contraceptivul potrivit pentru fiecare caz in parte, in functie de starea generala de sanatate si istoricul medical”, a declarat Doctor Ruxandra Dumitrescu de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino din Bucuresti.

Cel mai puternic influentator in ceea ce priveste alegerea metodelor contraceptive este medicul ginecolog, 42% dintre femei considerand ca acestia reprezinta ca cea mai importanta sursa de informare.

Datele au fost obtinute in urma unui studiu de piata realizat de ISRA Center Marketing Research pentru MSD Romania in luna decembrie 2010, pe un panel de 1072 persoane, cu varsta cuprinsa intre 20 si 39 ani, din mediul urban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.