Seful Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu si prim-adjunctul acestuia, Nicolaie Rugina, au fost demisi de la conducerea institutiei, in urma scandalului privind angajarile ilegale din IGJR.

Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Ioan Dascalu, a anuntat, luni, ca Parchetul ICCJ a inceput urmarirea penala in cazul lui Olimpiodor Antonescu si Nicolaei Rugina, scrie MEDIAFAX. Totodata, au fost destituiti din functii comisarii Ioan Valentin Opritescu, Constantin Toleriu si colonelul Marian Grigoroiu.

Impotriva acestora s-a inceput urmarirea penala in dosarul in care sunt cercetati si Gheorghe Nicolaie Rugina, fostul sef al resurselor umane din MAI, Adrian Patrascu, si fostul secretar general al MAI, Cristian Baci.

  • Costel Gavrila, de la Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Dambovita, a fost imputernicit in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane in locul lui Olimpiodor Antonescu.

Potrivit declaratiei de avere din 2010, postata pe site-ul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dambovita, inspectorul - sef Costel Gavrila detine doua imobile in Targovise, cumparate in 1987 si 2004. Gavrila detine doua autoturisme - Opel Astra si Volkswagen Golf - ambele cumparate in 2001 si, respectiv 2002.

Inspectorul - sef, imputernicit in functia de sef al Jandarmeriei Romane, inregistreaza datorii inregistrate in perioada 2004 - 2010, fiind vorba de doua credite in euro (valoare totala de 25.700 de euro) si alte doua in lei (valoare totala de 26.000 de lei). In 2010, Gavrila Costel a castigat, in urma detinerii functiei de conducere de la IJJ Dambovita, 78.000 de lei, potrivit declaratiei de avere.Gavrila Costel este nascut in 31 ianuarie 1964, este casatorit si are doi copii.

  • In functia de adjunct al sau a fost numit Adrian Marian Faur, de la IJJ Covasna.
  • Ca sef al Directiei 1 de la Resurse Umane, in locul lui Marian Grigoroiu, a fost numit Marian Zaharia, fost sef al Resurselor Umane din Politia Romana.

Reprezentantii MAI vor sanctiona ferm orice nereguli savarsite de angajatii institutiei, a sustinut secretarul de stat in Ministerul de Interne, Ioan Dascalu. Totodata, ministrul Internelor, Traian Igas a dispus extinderea verificarilor in acest caz si la aparatul central, precum si la nivelul altor structuri ale MAI.
Citeste si:
Jandarmeria Capitalei - măsuri de Bobotează: Accesul spre Catedrala...
Jandarmeria Capitalei -...

In 7 ianuarie, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au inceput audierile in dosarul deschis la cererea ministrului de Interne Traian Igas in urma neregulilor descoperite de Corpul de Control in organizarea unor concursuri de angajare in Jandarmerie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.