Angajatii Institutului de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Dorin Hociota" din Capitala au oprit spontan lucrul, luni dimineata, nemultumiti de intentia Ministerului Sanatatii de desfiintare a unitatii sanitare si de reorganizare a acesteia ca sectie a Spitalului Universitar de Urgenta.

Salariatii institutului au decis sa intre in greva, iar cei care luni sunt in tura vor opri spontan lucrul, pentru a protesta in acest fel fata de propunerea Ministerului Sanatatii de desfiintare a spitalului, a declarat liderul angajatilor din unitatea sanitara, Cristina Nita.

Ea a precizat ca angajatii spitalului nu inteleg propunerea Ministerului Sanatatii, in conditiile in care Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Dorin Hociota" din Capitala nu are datorii si va fi trecut in subordinea unui spital cu datorii, transmite MEDIAFAX.

Liderul sindical a mai spus ca asteapta sa fie chemati la discutii de catre ministrul Cseke Attila, pentru a avea consultari inainte de a fi luata o deciziei in ce priveste Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Dorin Hociota".

Reprezentantii institutului aratau, saptamana trecuta, ca desfintarea spitalului este nejustificata din punct de vedere medical, pentru ca reorganizarea ar trebui sa vizeze spitalele mici si neperformante, dar si din punct de vedere economic, pentru ca unitatea sanitara nu are datorii.

Ministerul Sanatatii propune desfiintarea Institutului de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Profesor Doctor Dorin Hociota" din Bucuresti, el urmand sa functioneze ca o sectie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

  • Protestul a fost suspendat

Angajatii Institutului de Fonoaudiologie si Chirurgie ORL "Dorin Hociota" din Capitala au suspendat greva spontanta declansata luni dimineata, dupa ce ministrul Sanatatii i-a invitat, marti, la MS pentru consultari privind proiectul de hotarare prin care este propusa reorganizarea spitalului.
Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Reprezentantii Institutului "Dorin Hociota" au fost invitati la Ministerul Sanatatii pentru consultari, marti la pranz, potrivit organizatorilor protestului.
Ministerul Sanatatii arata, intr-un comunicat de presa, ca proiectul de HG care se afla din 7 ianuarie in dezbatere publica pe site-ul MS nu prevede desfiintarea activitatii medicale a Institutului "Dorin Hociota", nici stoparea contractelor de cercetare sau a altor activitati care se afla in derulare, ci pastrarea acestuia sub forma unui centru de cercetare in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Potrivit MS, reorganizarea propusa nu afecteaza actul medical, ci doar reduce functiile de conducere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.