Pensionarii militari ies in strada. Primii sunt cei din Constanta, care vor picheta luni sediul Prefecturii. Proteste ample vor avea loc si in Bucuresti, dar pe 24 ianuarie.
Reprezentantii sindicatului cadrelor militare disponibilizate, in rezerva si retragere, anunta ca vor protesta in Ziua Marii Unirii in fata celor mai importante institutii ale tarii, scrie Realitatea.net.

Ei vor sa isi exprime nemultumirile in fata Palatului Victoria, SRI, MapN si la Palatul Cotroceni, insa deocamdata asteapta aprobarile de la primarie. Peste 5000 de pensionari militari sunt nemultumiti pentru ca au primit pensii mai mici dupa recalculare.


Pensionarii din MAI reclama scaderi ale pensiilor de pana la 60% dupa recalculare si califica decizia Guvernului drept o "dezonorare" a fostilor militari si politisti, urmand sa isi ceara drepturile pierdute prin intermediul instantelor.

Acestia spun ca au facut notificari, plangeri la minister si au apelat la toate caile legale pentru a opri scaderea pensiilor prin recalculare. Cum acest lucru nu s-a intamplat, vor sa depuna actiuni in instanta pentru a ataca decizia Guvernului, scrie 9AM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.