Statisticile arata ca romanii cumpara, in medie, o singura carte pe an. Cea mai citita carte in 2010 poarta titul "Noi ce mai mancam?".

Si la capitolul citit, romanii sunt codasii Europei. In timp ce in Ungaria sau Polonia se cumpara, in medie, intre 8 si 10 carti pe an, cifrele pe 2010 in Romania arata ca citim tot mai putin, in conditiile in care cartile sunt tot mai scumpe, potrivit Realitatea.

Astfel, In 2010 romanii au cumparat carti de aproximativ 112 milioane de euro, pretul mediu al unei carti fiind 20 de lei, cu 11 procente mai mult ca anul trecut.

"Care a fost ultima carte citita? aaah..nu mai stiu. de cand n-ati mai luat carti? aaa, am cumparat anul trecut carti d-astea de se pun in biblioteca. Care se dau cu ziare? da, exact. dar n-ati citit-o? nu am apucat"
, marturiseste o femeie intervievata. "Cati bani alocati pentru carti? la salariile noastre..cam deloc, mai luam de la prieteni asa ocazional", spune o alta persoana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.