Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa decida competenta instantei care va judeca evacuarea fostei sotii a lui Petre Roman, Mioara Roman, dintr-un imobil din cartierul Primaverii, solicitata de Regia Autonoma Administratia Patrimoniului si Protocolului de Stat (RA-APPS).

RA-APPS a notificat-o pe Mioara Roman cu privire la neplata chiriei care ar fi ajuns la suma de 183.001,40 de euro, plus penalitatile de 164.336,13 lei, ulterior conflictul ajungand in instanta.

Tribunalul Capitalei a decis, in urma cu doua zile, ca nu este competent a solutiona acest litigiu, dupa ce o hotarare similara fusese data de Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, transmite MEDIAFAX.

Astfel, exceptia de conflict negativ de competenta a revenit spre judecare Curtii de Apel Bucuresti.

Petre Roman, cand era prim-ministru, a primit o locuinta de la ICRAL. Ulterior, locuinta a fost trecuta in administrarea RA-APPS, in casa ramanand sotia fostului premier, Mioara Roman. Cei doi au divortat in urma cu cativa ani.

Mioara Roman declara recent ca litigiul privind locuinta ar fi "o razbunare politica veche, cu bataie lunga, la adresa lui Petre Roman", pentru ca aceasta casa a fost primita nu de la RAPPS, ci de la ICRAL, fiind apoi transferata la regie "doar pentru ca pedeseristii sa-l poata acuza pe Petre, in 1996, ca ocupa ilegal o locuinta de protocol". "Nu e o casa nationalizata, ci una construita de comunisti, in 1963", mai spunea Mioara Roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.