Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, in Retragere si in Rezerva depune, joi, la Parchetul ICCJ plangeri penale impotriva premierului, a ministrilor Gabriel Oprea, Traian Igas, a directorului SRI, George Maior, pentru nerespectarea legislatiei si a hotararilor judecatoresti privind pensiile.
Colonelul (r) Valeriu Pricina, vicepresedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Retragere si in Rezerva (SCMD) a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca plangerile penale care urmeaza a fi transmise parchetului reclama "neaplicarea hotararilor judecatoresti privind recalcularea pensiilor precum si neaplicarea normelor statului de drept".

SCMD invoca incalcarea Constitutiei, a legislatiei europene, a dreptului la proprietate si contesta pozitia oficiala a Guvernului potrivit careia hotararile judecatoresti care prevad suspendarea hotararii de guvern 735 sunt aplicabile numai reclamantilor in dosar.


Valeriu Pricina a mai declarat ca, de asemenea, SCMD pregateste initierea unui proces impotriva sefilor centrelor militare care au eliberat adeverintele pe baza carora au fost recalculate pensiile, deoarece acestea nu au fost emise de autoritatile competente, nu indica sursa veniturilor inscrise si nu sunt semnate de organul financiar contabil.

Pricina a spus ca sindicatul a primit "tone" de sesizari din partea pensionarilor militari care reclama faptul ca au primit pensii mult mai mici decat cele care li se cuveneau de drept.

"De altfel, cu exceptia catorva plutonieri in cazul carora calculatiile initiale fusesera gresite si care au primit intr-adevar sume in plus, toti pensionarii militari au primit mai putin la pensie decat li se cuvenea", a spus Valeriu Pricina contrazicand astfel Ministerul Apararii care a anuntat miercuri ca nicio pensie sub 3.000 de lei nu va scadea dupa recalculare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.