Cincisprezece perchezitii domiciliare au loc in Bucuresti si in judetele Ilfov, Oradea si Cluj, intr-un dosar in care 15 persoane au fost aduse in Capitala pentru audieri in legatura cu achizitionarea de marfuri din UE, vandute in Romania fara plata taxelor, informeaza DIICOT.

Cele 15 perchezitii domiciliare organizate de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti vizeaza activitatea gruparii specializate in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit procurorilor DIICOT, liderul gruparii este Alberto Innocenti Degl, un cetatean italian in varsta de 44 de ani, relateaza MEDIAFAX.

Membrii gruparii achizitionau marfuri (legume - fructe) de pe piata intracomunitara, in special din Italia si le comercializau in Romania, fara sa plateasca TVA aferent, prin intermediul unei fraude de tip "Carusel".

In aceast scop erau folosite societati comerciale tip "fantoma", ca intermediare intre societatea exportatoare din Italia si societatea beneficiara a importurilor din Romania.

Practic, marfurile erau tranzactionate intre doua societati comerciale membre ale aceluiasi grup, insa nu in mod direct, ci parcurgand scriptic alte 2 - 3 societati. Aceste societati fantoma erau infiintate/preluate de catre persoane special racolate in acest scop si care actionau la comanda liderilor gruparii.

Societatile erau folosite o scurta perioada de timp (2 - 3 luni ) pentru achizitia de marfuri, in scopul preluarii sarcinii platii TVA, fiind apoi cesionate catre persoane greu identificabile, de regula cetateni straini, cu consecinta eludarii platii acestei taxe.

Prejudiciul estimat pana in prezent depaseste suma de depaseste suma de 2 milioane de lei, urmare a sustragerii de la plata TVA catre bugetul de stat.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti au fost aduse 15 persoane pentru audieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.