Un muncitor roman si un italian au murit intr-o explozie care a avut loc luni dimineata la o fabrica de artificii din provincia siciliana Catania, informeaza ziarul La Repubblica, in editia online.

Potrivit presei italiene, citata de MEDIAFAX, explozia a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora Romaniei) la fabrica de artificii Pirotehnica Etnea, la periferia localitatii Santa Venerina (Sicilia).

Doi muncitori au murit si altul a fost ranit in deflagratia care a fost urmata de un incendiu. La fata locului au fost trimise echipaje ale pompierilor, politiei si serviciilor medicale.

Potrivit ziarelor La Repubblica si Il Giornale, unul din muncitorii decedati este cetatean roman, iar al doilea este italian.

Conform site-ului TGcom.it, muncitorul roman care a decedat este Petru M., in varsta de 39 de ani. Italianul Giuseppe A., in varsta de 75 de ani, este al doilea muncitor mort in explozie. Totodata, a fost ranit Gaetano Spina, 45 de ani, fiul proprietarului fabricii de artificii. Muncitorul ranit a fost transportat de urgenta la un centru pentru tratarea arsurilor din localitatea Cannizzaro di Catania, fiind in stare grava.

"Hala unde s-a produs explozia nu este inca in siguranta, asteptam permisiunea pompierilor pentru a intra si a vedea daunele si numarul mortilor", afirma colonelul Riccardo Sciuto, comandantul carabinierilor din Catania. "Deocamdata este prematur sa spunem ce s-a intamplat", precizeaza oficialul italian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.