Noua curse aeriene inregistreaza intarzieri luni la aterizarea programata pe Aeroportul "Henri Coanda" din Bucuresti. Aeronavele din Capitala nu au putut decola din cauza cetii.

Tarom a anulat luni noua curse din Bucuresti spre mai multe destinatii interne si externe, in timp ce 11 zboruri au prezentat intarzieri de 7-8 ore din cauza conditiilor meteo nefavorabile, respectiv a vizibilitatii reduse generate de ceata.
Astfel, luni au fost anulate cursele companiei din Bucuresti spre Cluj (2), Iasi, Sibiu, Timisoara, si zborul Cluj-Viena, precum si trei curse externe, respectiv Sibiu-Munchen, Bucuresti-Sofia si Bucuresti-Belgrad, toate cu retur.

Totodata, zborurile din Oradea (2), Sibiu, Baia Mare, Targu Mures, Suceava, Iasi, Timisoara si Satu Mare, care urmau sa aterizeze pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti au intarzieri de pana la opt ore. Alte doua curse ale companiei, respectiv Bucuresti-Iasi si Bucuresti-Bari, au intarzieri de pana la sapte ore, iar un alt zbor a fost redirectionat spre aeroportul din Constanta.

Pasagerii care au pierdut conexiunile pe care le aveau cu alte zboruri din cauza acestor neregularitati vor fi distribuiti pe alte zboruri pana la destinatia finala, conform biletelor de avion, care reprezinta contractul dintre compania aeriana si pasager, si vor primi asistenta pe aeroporturi.

  • Ceata a provoacat intarzieri pe "Henri Coanda" si Aeroportul International din Cluj

Tot din cauza cetii, sase curse ale companiei Tarom si trei ale unor companii din Moldova, Ucraina si Turcia nu au putut decola luni dimineata, potrivit MEDIAFAX.

Aeronavele care nu au plecat de la destinatie erau programate sa ajunga pe "Henri Coanda", luni dimineata, dupa ora 7.00, astfel ca vor avea intarzieri la aterizare si, implicit, si la plecare. Cursele care decoleaza de pe aeroportul bucurestean respecta graficul orar, mai putin cursele corespondente celor care nu au aterizat inca.

  • Opt curse aeriene afectate pe Aeroportul International din Cluj din cauza cetii

Cinci curse aeriene operate, luni dimineata, pe Aeroportul International Cluj-Napoca, au inregistrat intarzieri intre o ora si trei ore, doua au fost deviate la Timisoara, din cauza cetii de pe aeroportul clujean, iar un zbor a fost anulat.

Sunt intarziate zborurile companiei Wizz Air care ar fi trebuit sa decoleze luni dimineata spre Bergamo, la ora 6.00, Londra - ora 6.10, Forli - ora 7.20 si Viena - ora 9.05, dar si zborul Tarom care trebuia sa aterizeze la ora 8.35 la Bucuresti
.
Citeste si:
Curse Bolt la jumătate de preț pentru cei vaccinați. Unde are loc...
Curse Bolt la jumătate de...

De asemenea, cursele Wizz Air care ar fi trebuit sa soseasca, la ora 00.20, de la Barcelona, respectiv 00.35, de la Madrid au fost deviate pe Aeroportul Timisoara, pasagerii fiind adusi cu autobuzele la Cluj. Aeronavele urmeaza sa ajunga la Cluj cand ceata se va ridica. Totodata, cursa companiei ungare Malev care trebuia sa aterizeze de la Budapesta la ora 01.15 si apoi sa decoleze la ora 6.10 a fost anulata.

Cateva sute de pasageri ai curselor afectate asteapta in terminalele aeroportului clujean ridicarea cetii.

"Este vorba despre curse in lant care sunt afectate, avioane care trebuia sa aterizeze la Cluj, cum e cel al Tarom de la Bucuresti si care trebuia sa plece la Viena, dar si cele ale Wizz Air care trebuia sa aterizeze dupa miezul noptii din Spania si sa plece spre Italia”, au precizat reprezentantii aeroportului clujean.

Citeste si:
Asociatia Pro Infrastructura: Saptamana trecuta o bucata din pista...
Asociatia Pro Infrastructura:...

Zborurile urmeaza sa fie reluate odata ce conditiile meteorologice vor permite acest lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.