Zeci de accidente s-au produs, de la deschiderea sezonului de schi, pe partiile din statiunile de pe Valea Prahovei, Spitalul de Ortopedie si Traumatologie din Azuga primind, din 15 decembrie si pana in prezent, aproximativ 300 de pacienti.

Zeci de accidente s-au produs, in ultimele saptamani, pe partiile din statiunile de pe Valea Prahovei, insa, spre deosebire de alti ani, niciunul nu a fost foarte grav. Cele mai multe dintre accidentarile produse pe partii sunt din vina turistilor care fie nu sunt echipati corespunzator, fie urca pe schiuri sau snowboard fara sa aiba experienta si fara sa ia cursuri de la instructori, scrie MEDIAFAX.

Potrivit administratorului partiei Kalinderu, din statiunea prahoveana Busteni, zece persoane s-au accidentat pe aceasta partie din data de 4 ianuarie si pana sambata. Sapte dintre accidente s-au produs vineri, alte doua avand loc sambata, cand pe partia Kalinderu sunt peste 2.000 de turisti.

Ion Vasilescu a precizat ca partia pe care o administreaza ofera toate conditiile de siguranta necesare si ca, in peste 95 la suta din cazuri, accidentele se produc fie din cauza ca turistii urca pe partie neechipati corespunzator, fie pentru ca iubitorii sporturilor de iarna urca pe schiuri sau snowboard fara a avea experienta, iar in aceste cazuri se autoaccidenteaza, sau ii lovesc pe altii.

Un numar de 16 persoane s-au accidentat pe partiile din Sinaia in ultimele trei saptamani. Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Salvamont Sinaia, in urma accidentelor de pe partiile din aceasta statiune cinci persoane au suferit fracturi, alte sapte au avut entorse, doi schiori au suferit ruperi de ligamente si o persoana aflata pe partie a suferit o plaga taiata. De asemenea, patru schiori au iesit de pe partie si s-au ratacit, salvamontistii intervenind pentru recuperarea lor.

  • Din data de 15 decembrie si pana in prezent, aproximativ 300 de pacienti s-au prezentat la Spitalul de Ortopedie si Traumatologie din Azuga, singura unitate sanitara cu acest profil de pe Valea Prahovei.

Potrivit managerului spitalului, medicul Lidia Rasnoveanu, numarul prezentarilor la acest spital este de cinci sau chiar sase ori mai mare decat intr-o luna de vara.
Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Managerul spitalului de la Azuga a precizat ca, spre deosebire de alti ani, in acest sezon nu a fost adus la spital niciun caz grav, care sa necesite un protocol special de interventie din partea medicilor, cei mai multi dintre pacienti suferind fracturi ale membrelor superioare sau inferioare.

Medicul a precizat ca pacientii care se prezinta la Spitalul de Ortopedie din Azuga in sezonul rece au, in general, intre zece si 50 de ani si ca aproximativ 10 - 15 la suta dintre acestia raman internati, cei mai multi dintre turistii care ajung la spital alegand sa se transfere la spitale din localitatile in care domiciliaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.