Munca la birou este destul de solicitanta, desi nu pare, insa solicitarea se reflecta in special asupra intelectului, sistemelor antistres, metabolsimului si ochilor. Iata 9 exercitii de relaxare la birou.

Munca la birou reprezinta o forma de sedentarism, mai ales ca peste jumatate din zi o petrecem la birou. Astfel, medicii recomanda ca in companiile unde se lucreaza la birou sa existe o bucatarie, pentru ca angajatii sa aiba un confort alimentar si pentru a putea urma un regim sanatos de hrana, sa exista spatii amenajate in aer liber (spre exemplu tersasele) precum si spatii pentru fumat, dar si posibilitatea ca angajatul sa isi poata amenaja biroul intr-un mod relaxant si motivant pentru el, precum si posibilitatea de a privi pe fereastra.

Iata cateva exercitii de relaxare pentru o zi de munca mai frumoasa

1. Este indicat ca la fiecare ora de munca sa faceti o pauza de 10 minute in care sa va relaxati. A va relaxa nu inseamna a ramane in fata calculatorului cautand unele reviste de divertisment sau vorbind pe Messenger, ci a va lua ochii din calculator. Spre exemplu, plecati de la birou.

2. Plimbati-va prin firma, coborati si urcati cateva etaje, eventual mergeti pe terasa pentru a fuma si/sau, daca sunteti nefumatori, pentru a bea un pahar cu apa (hidratarea este importanta). Puteti de asemenea sa profitati de un moment de ragaz pentru a socializa si a afla informatiile “de ultima ora”.

3. Faceti exercitii cu bratele si umerii. Puteti face astfel de miscari chiar de la birou. Intindeti bratele deasupra capului, duceti-le cat mai in spate, apoi rotiti bratele pe langa corp, ulterior rotiti doar umerii spre fata si spre spate.

4. Tonifierea coloanei. Din cand in cand, indreptati si arcuti coloana cat mai mult, lasand capul pe spate, astfel incat sa impingeti in fata pectoralii si abdomenul. Faceti de 10 ori acest exercitiu, ramanand in extensie cateva secunde.

5. Respirati aer de afara de cate ori aveti ocazia, de exemplu in pauza de 10 minute cand iesiti din birou. Uneori, aerul din birou poate fi sarac in oxigen.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

Sursa: Healthy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.