Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la TVR 1, ca 2011 nu va fi un an la fel greu ca 2010, dar nici nu se poate spune ca "va curge lapte si miere", din cauza numeroaselor incertitudini in viata internationala si in economia europeana.

"Nu va curge lapte si miere, dar am iesit din perioada de incertitudini si asta se datoreaza faptului ca romanii au acceptat, cu injuraturi, cu suparare... au acceptat masurile care s-au luat si nu ar fi fost posibil sa ne stabilizam fara aceste masuri. Nu vom trai un an la fel greu, dar nici nu putem spune ca va curge lapte si miere, pentru ca sunt foarte multe incertitudini in viata internationala si in economia europeana", a declarat Traian Basescu, relateaza MEDIAFAX.

Acesta a precizat ca in 2011 trebuie finantat deficitul, "care inseamna vreo 6 milioane de euro" si datoriile din 2007-2008, "care trebuie platite acum si care inseamna vreo 10-11 miliarde de euro".

"Avem de imprumutat bani multi si de platit bani multi, ceea ce inseamna ca sunt resurse limitate sa stimulam cu bani guvernamentali cresterea economica, pentru ca trebuie sa imprumutam bani pentru consumul nostru"
, a mai spus seful statului.

Basescu a adaugat ca una dintre cheile majore ale anului viitor este daca ministrii vor putea utiliza banii de investitii. "Avem bani foarte multi pentru investitii, nu avem bani pentru consum. Pentru salarii, pentru pensii, trebuie sa ne imprumutam, pentru ca nu ni-i da nicio banca si nici Uniunea Europeana in buget. Daca nu-i producem, ii imprumutam... Va fi putin mai bine decat in 2010. Va asigur!", a conchis Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.