Adrian Sobaru, electricianul TVR care inainte de Craciun s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului, a spus, joi seara, la Antena 3, ca nu a recurs la acest gest din lipsa banilor, ci ca o revolta, pentru ca "a vazut ca nu mai exista speranta pentru copiii din Romania".

"Ma doare de cand am vazut ca nu mai exista speranta pentru copii, nu se mai vede luminita. Lumea trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa faca gesturi ca al meu. Eu tremuram, nici nu mai stiu ce am facut. Banuiesc ca nu sunt singurul, primul sau ultimul. Incepem sa nu scoatem capul afara pentru ca ne e frica pentru ziua de maine, devenim roboti. Sa nu ai dreptul sa spui nimic este rau pentru societate", a spus Adrian Sobaru la Antena 3, relateaza MEDIAFAX.

Adrian Sobaru a mai spus ca a inceput sa protesteze cand a vazut ca oamenii sunt tratati ca niste cifre: "Ma doare pentru ca am inceput sa devenim niste numere. Ei nu gandesc ca a da un om afara din serviciu nu inseamna sa pierzi un salariu, in cazul meu inseamna sa pui o familie in imposibilitatea de a trai. Nu vreau sa inteleaga lumea ca am facut gestul pentru mine, ci pentru ca vreau sa existe o speranta pentru copiii nostri".

  • "Nu mai avem speranta"
Acesta a precizat ca atunci cand s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului stia doar ca vrea sa transmita un mesaj.
Totodata, Sobaru a afirmat ca venitul familiei sale, care numara sase membri - sotia, cei doi copii, dintre care unul suferind de autism, precum si alte doua rude, despre care nu a dat niciun fel de informatie, este de aproximativ 3.000 de lei lunar. "Dupa cheltuielile cu copilul bolnav ramanem cu aproximativ 300 de lei de membru de familie pe luna". Intrebat cum reuseste sa faca economii, Sobaru a afirmat ca, deseori, se imbraca, si el si familia sa, de la magazinele second hand, pentru a-i ramane mai multi bani pentru tratamentul copilului suferind de autism.

"Poate ca am putea sa traim si cu un milion pe luna in loc de trei. Nu asta ma doare. Problema e ca nu mai avem speranta"
, a spus Adrian Sobaru.

  • "Tati a avut noroc ca a avut airbagurile bune la el!"

Sobaru a povestit, razand amar, episodul intoarcerii sale acasa, la iesirea din spital. "Ca sa realizati ce inseamna un copil cu autism - i-a spus mamei sale ca a vazut la televizor protestul meu si a spus tati a avut noroc ca a avut airbagurile bune la el", a povestit Sobaru.
Tot despre fiul sau suferind de autism, Sobaru a povestit ca a facut progrese si a invatat cum sa-si manifeste afectiunea fata de sora lui mai mica.

  • Mesaj pentru seful statului

"Basescu mi-as dori sa se schimbe. E diabolic prin tot ceea ce face. Gandirea lui e diabolica. Parca nu-si mai doreste cetatenii pe Pamant. Dar e bun, e foarte bun, nu are cine sa-l invinga", a raspuns Adrian Sobaru. In finalul interviului, el le-a urat romanilor "La multi ani!" si i-a indemnat sa caute "luminita aia" si sa nu se sperie daca nu o vor gasi, indemnand la rabdare
.
Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Adrian Sobaru, electricianul TVR care in 23 decembrie s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, a fost externat, miercuri din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

[VIDEO] Tragedie in Parlament: Un barbat s-a aruncat de la balcon

Tragedia din Parlament, o actiune voita sau accident de munca?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.