Comerciantii pot vinde, din 15 ianuarie, imbracaminte si incaltaminte la pret redus, doar dupa ce notifica primaria cu privire la perioada de soldare, dar si despre produsele de sezon la care vor aplica reducerile.

Perioada de soldare este stabilita de lege intre 15 ianuarie si 15 aprilie pentru produsele de toamna - iarna. In acest interval, comerciantii isi pot stabili o durata maxima de 45 de zile in care pot comercializa produse la preturi reduse.

  • Reducerile pot fi aplicate doar pentru produsele nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier, cum ar fi confectii, marochinarie, tricotaje, incaltaminte sau articole sportive.

Cateva zeci de lanturi de magazine si alti comercianti care isi desfasoara activitatea in Sectorul 1 intentioneaza sa aplice reduceri la produsele pe care le comercializeaza, a anuntat Primaria Sectorului 1. Si Primaria Sectorului 2 a anuntat ca primeste, in aceasta perioada, cererile de notificari pentru soldari de la comerciantii care isi desfasoara activitatea pe raza sectorului si care vor sa faca reduceri de preturi la produsele de sezon, potrivit MEDIAFAX.

Vanzarile de soldare pot fi efectuate dupa o notificare prealabila adresata Primariei, notificarea ce trebuie trebuie facuta cu 15 zile inaintea datei de debut a reducerilor.

Comerciantii care nu respecta dispozitiilor legale privind vanzarile de soldare pot fi amendati cu sume intre 2.000 si 10.000 de lei. De asemenea, cei care vand produse de sezon la pret redus fara sa notifice primaria pot primi amenzi intre 200 si 1.000 de lei
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.