Mercurul din termometre a coborat ijoi dimineata pana la minus 22 de grade Celsius la Toplita, judetul Harghita, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura din tara, in timp ce in Bistrita-Nasaud minima a fost de minus 16,5 grade Celsius.

"La Toplita s-a inregistrat minima nationala a zilei de joi, de minus 22 de grade Celsius, temperatura inregistrata dupa ora 8.30. La sol a fost si mai rece, termometrele indicand minus 29 de grade Celsius", a declarat pentru MEDIAFAX meteorologul Tanko Karoly de la Statia Miercurea Ciuc.

Valorile termice de joi au fost deosebit de scazute in tot judetul Harghita, meteorologii consemnand minus 21 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 20 de grade Celsius la Joseni si minus 14 grade Celsius la Statia Bucin.

Noaptea de miercuri spre joi a fost cea mai geroasa din aceasta iarna si in Bistrita-Nasaud, minima, de minus 16,5 grade Celsius, fiind inregistrata la Straja, punct de masurare de la baza Pasului Tihuta. Potrivit dispecerului de serviciu de la Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Bistrita-Nasaud, la Mita si Beclean s-au inregistrat minus 15 grade Celsius, la Bistrita minus 13, iar la Colibita minus 12 grade Celsius.

In ciuda frigului, joi, de Boboteaza, in mai multe zone din judet sunt programate slujbe de sfintire a apei in aer liber, iar in orasul statiune Sangeorz-Bai va fi organizat si un spectacol cultural artistic.

Minima absoluta a lunii ianuarie in Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1985 la Miercurea Ciuc
.

Vremea in urmatoarele trei zile

Vremea in orasul tau


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.