Un avion Boeing 737 al Blue Air a fost retinut ieri mai multe ore pe aeroportul francez Beauvais, dupa ce autoritatile din domeniul sigurantei aviatiei au cerut remedierea unor probleme cum ar fi un arc rupt la scaunul unei stewardese si sistemul inadecvat de prindere a extinctoarelor.

Aparatul efectua cursa inaugurala a operatorului aerian catre Paris, avand ca destinatie aeroportul Beauvais, din apropierea capitalei franceze.

Specialistii Directiei Generale a Aviatiei Civile din Franta au inceput verificarea avionului, aratand ca legislatia franceza prevede inspectarea noilor curse. Pe de alta parte, reprezentantii Blue Air au afirmat ca oficialii francezi au dat dovada de exces de zel, pentru ca aparatul de zbor fusese controlat deja in Romania, iar problemele descoperite de inspectorii francezi sunt minore.

"Inspectorul ne-a spus ca ne va tine aici pana cand va fi verificata si ultima piulita, pentru ca acestea sunt reglementarile. Dar este exagerat sa pretinda aducerea unei echipe de mecanici din Romania pentru a repara un arc rupt la scaunul stewardesei", a spus Adam Vendling, travel project manager la Blue Air.El a adaugat ca oficialii francezi au acceptat ca scaunul sa fie reparat de o echipa locala.Blue Air este deocamdata singurul operator aerian low-cost cu capital integral romanesc.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.