Opt membri ai unei grupari infractionale specializate in trafic de persoane si proxenetism, acuzati ca aduceau ilegal femei din Romania pe care le obligau sa se prostitueze, au fost arestati in urma unei operatiuni a Garzii Civile spaniole, derulata in Alicante si Murcia.

Femeile erau fortate sa "munceasca" pe marginea drumului, in Torrevieja si Orihuela, relateaza typicallyspanish.com.

Cinci suspecti sunt din Romania, doi din Albania, iar unul din Maroc, potrivit MEDIAFAX.

Reprezentantii Garzii Civile au relatat presei ca investigatia a demarat in octombrie 2009, fiind vizata o grupare criminala albaneza, cunoscuta pentru furturi si suspecata de implicare in infractiuni de exploatare sexuala.

Doi dintre lideri au fost depistati in regiunea Murcia, de unde gruparea era ajutata de o femeie, din Romania, care supraveghea grupurile de femei. Victimele erau aduse in Spania cu promisiunea falsa de gasire de locuri de munca, actele de identitate fiindu ulterior confiscate de liderii gruparii, la ajungerea in tara.

Romancele erau fortate sa se prostitueze, fiind supuse la diverse amenintari care le vizau atat pe ele, cat si pe familiile lor.
Europa Press a relatat ca peste 20 de femei au fost traficate de gruparea infractionala, iar unele dintre acestea au fost date la schimb pentru automobile.

Noua kilograme de canabis, precum si alte obiecte, au fost confiscate de anchetatori in cele patru imobile perchezitionate in timpul actiunii derulate in Alicante si Murcia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.