Un roman de 19 ani, care cerea bani pentru o asociatie regionala care s-ar ocupa de copii cu handicap, surdo-muti sau saraci, a fost condamnat, luni in Franta, la trei luni de inchisoare cu suspendare si la 100 de ore de munca in folosul comunitatii, informeaza, marti, Le Dauphine Libere.

Ionut Nicolae a fost surprins de politisti, in 29 decembrie, in fata unui magazin din Saint-Alban-Leysse, in timp ce cerea bani prezentand un certificat al unei asociatii regionale pentru copii handicapati, surdo-muti si pentru saraci.

"Ai pretins a fi surd si mut pentru ca oamenii sa-ti faca donatii. Sume de 10, 15 sau 20 de dolari", i-a spus presedintele instantei, Anne Rego.

Asupra romanului au fost gasiti 30 de euro iar, potrivit listei pe care acesta o avea, facuse 13 victime care nu s-au constituit parte civila.

Tanarul, fara venituri si locuind cu parintii sai intr-o tabara din Saint-Martin-d'Heres, a explicat luni, asistat de un translator, ca este sarac si ca cerea oamenilor bani pentru el, transmite MEDIAFAX.

"Nu stiam ca acest lucru este ceva grav. Astazi vreau sa ma intorc in Romania", a afirmat romanul in fata instantei.

Ministerul Public a cerut sase luni de inchisoare. Fiind recidivist, inculpatul a fost condamnat la trei luni de inchisoare cu suspendare si 100 de ore de munca in folosul comunitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.