Incepand cu luna septembrie strugurii sunt parte nelipsita a alimentatiei noastre de la consumarea lor ca desert dupa mese, la prepararea lor sub forma de must, vin si apoi vin fiert.

Stiati ca:

  • Strugurii contin un antioxidant cu efecte benefice in mentinerea sanatatii organismului nostru?
  • Resveratrolul este un antioxidant continut cu precadere de strugurii rosii – atat in fruct cat si in coaja, ce are un efect mult mai puternic chiar decat unele vitamine sau decat beta-carotenul, atunci cand vine vorba despre intarirea organismului si lupta impotriva bolilor.
  • Resveratrolul se gaseste, printre altele, in vinul rosu, in afine si in mure.Daca va aflati in cautare de alimente care sa contina o concentratie mare de resveratrol, trebuie sa stiti ca strugurii rosii sunt o principala sursa de un astfel de antioxidant. Afinele si murele sunt alte doua tipuri de fructe bogate in resveratrol. Alte produse, la care majoritatea oamenilor nu se gandesc atunci cand vorbesc despre resveratrol, dar care sunt bogate in acest antioxidant sunt alunele.

Resveratrolul, un antioxidant natural

Potrivit Kudika, concentratia de resveratrol nu este egala la acelasi sortiment de struguri. Continutul de resveratrol difera in functie de locul unde strugurii au fost crescuti – zona cu climat rece sau zona cu climat cald, dar si de folosirea pesticidelor – fructele organice contin mai mult resveratrol.
Expunerea fructelor la o sursa de caldura duce la reducerea drastica a continutului de resveratrol.

Nu indepartati coaja fructelor! Aceasta contine cea mai mare cantitate de resveratrol

Un pahar de vin rosu pe zi este o sursa ideala de resveratrol. Daca nu sunteti consumatori de vin rosu, puteti incerca sa beti un pahar cu suc natural de struguri.

Resveratrolul obtinut din alimentatie – insuficient! Apelati la suplimente alimentare!

Cu toate acestea, trebuie sa intelegeti ca, pentru a beneficia de efectele resveratrolului, consumul de alimente bogate in resveratrol nu este suficient. Suplimentele alimentare pe baza de resveratrol sunt indicate atat pentru copii cat si pentru adulti, ele avand indicatii terapeutice multiple.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.