Austria, o tara de trei ori mai mica ca a noastra are intr-o singura statiune de trei ori mai multi kilometri de partie decat sunt in toata Romania.

Conform ANAT, Romania dispune, in total, de aproximativ 118 kilometri de partii de schi sau snowboard. Spre comparatie, o singura statiune montana din Austria, Westendorf, are 449 de kilometri de partie, dintre care 250 de kilometri reprezinta partiile interconectate, scrie gandul.info.

In Austria cazarea este mai ieftina si serviciile "colaterale", cum ar fi abonamentele pentru urcarile pe partie, sunt de trei ori mai scumpe decat pe partiile autohtone.

Multi dintre cei care au fost pe partiile din Austria considera insa ca preturile sunt mult mai convenabile fata de cele din Romania, luand in considerare conditiile pe care le-au gasit acolo.

Astfel, in Romania, pretul de inchiriere a echipamentelor de schi variaza intre 30 si 50 de lei pe zi. De regula, cu cat centrul de inchiriere este mai aproape de partie, cu atat pretul de inchiriere este mai piperat. Pentru urcarea pe partie, un abonament - schi pass - de o zi in aceasta perioada costa 143 de lei la Predeal si Sinaia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.