3000 de teste gratuite pentru depistarea infectiei HIV/SIDA va asigura resursele necesare pentru primul pas in lupta cu aceasta boala severa si o sansa in plus persoanelor identificate ca fiind seropozitive.

Reteaua Romana de Reducere a Riscurilor (RHRN) saluta initiativa lantului farmaceutic Centrofarm de a raspunde nevoii de prevenire HIV in randul grupurilor vulnerabile, cu precadere a consumatorilor de droguri, practicante ale sexului comercial sau persoane adulte fara adapost.

Centrofarm continua seria campaniilor gratuite de verificare a starii de sanatate atat in randul populatiei generale,, cat si in ce priveste grupurile vulnerabile, atragand de data aceasta atentia asupra riscului de infectare cu HIV asociate unor comportamente la risc precum consumul de droguri si practicare sexului comercial.

Studii recente au demonstrat ca diagnosticarea precoce creste considerabil sansele organismului de aparare in fata bolii, de aceea fiecare secunda conteaza.

In acest moment, 1% din totalul consumatorilor de droguri injectabile sunt infectati cu HIV, iar 80% sunt infectati cu virusul hepatitei C (4).

Campania „Zero infectii noi cu HIV. Zero discriminare. Zero decese legate de SIDA!” se va desfasura pe parcursul lunilor decembrie si ianuarie in Bucuresi, Cluj, Constanta si Iasi, dar si in cadrul unor unitati penitenciare precum: Penitenciarul Oradea, Gherla, Jilava, Giurgiu, Poarta Alba, derularea acestei campanii in mediul penitenciar derulandu-se cu sprijinul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Directia Medicala
.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si: S-a descoperit leacul pentru HIV?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.