O cantitate de peste 16 kilograme de mercur a fost descoperita in subsolul unui bloc din Arad. Alertata de locatarii, Politia face cercetari pentru a descoperi cine a depozitat in imobil substanta toxica.

In aceasta dimineata, politistii au fost sesizati de catre administratorul unui bloc din municipiul Arad ca in subsolul imobilului au fost gasite de catre locatari patru recipiente cu o substanta asemanatoare mercurului, relateaza MEDIAFAX.

La fata locului s-au deplasat ofiterii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, care au constatat ca este vorba de o cantitate de 16,3 kilograme de mercur, depozitata in patru recipiente care erau ingropate in molozul din subsolul blocului.

"Este o substanta periculoasa si este interzisa detinerea si comercializarea ei de catre persoane neautoriate. Mercurul a fost ridicat si va fi predat in custodia Facultatatii de Chimie Industriala si Ingineria Mediului Timisoara, pentru efectuarea expertizei fizico-chimice si pastrarea pana la finalizarea cercetarilor", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce.

Politistii continua cercetarile pentru identificarea provenientei mercurului si pentru depistarea persoanei care l-a depozitat in subsolul blocului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.