Basul Nicolae Magureanu, angajat din 1979 la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, a murit luni seara, la varsta de 56 de ani, in urma unei lungi suferinte

Trupul neinsufletit al lui Nicolae Magureanu va fi depus miercuri, dupa ora 12.00, in foaierul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", cei interesati putand sa ii aduca artistului un ultim omagiu, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii institutiei de spectacole.

Basul Nicolae Magureanu s-a nascut in Giurgiu, pe 2 aprilie 1954, si a absolvit Liceul Teoretic "Ion Marinescu" din localitatea natala, in 1973.

A urmat Facultatea de Drept si, mai tarziu, Institutul de Agronomie din Bucuresti, desfasurandu-si, in acelasi timp, activitatea ca membru al corului in Ansamblul "Doina" al Armatei.

Din 1979 a fost angajat la Teatrul National de Opereta. Nicolae Magureanu s-a impus repede atentiei publicului in roluri de un comic savuros, precum Ali Hachim din "Oklahoma", Egon din "Logodnicul din Luna", Miska din "Silvia", Pah-Si-Fu din "Secretul lui Marco Polo", Des Aubrais din "Suzana" si Alfred P. Doolittle din "My Fair Lady".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.