Consilierii locali din Timisoara au aprobat, luni, un proiect ce prevede interzicerea amplasarii de magazine ce comercializeaza produse etnobotanice la mai putin de doi kilometri de unitati de invatamant, internate, camine sau case de cultura.

Potrivit hotararii aprobate de plenul CL Timisoara, de la data intrarii in vigoare a acestui proiect se va interzice amplasarea magazinelor care comercializeaza plante, substante si preparate stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope, de orice fel, care aduc atingere sau pun viata in pericol si sanatatea populatiei, ordinea si linistea publica pe o raza mai mica de doi kilometri de unitati de invatamant, internate, camine sau case de cultura din municipiu.

Proiectul aprobat, luni, de CL Timisoara, a fost initiat de consilierul taranist Corado Toader si a fost singurul care a ramas in vigoare dupa ce initiatorul unui proiect similar, democrat-liberalul Sandu Stefan, a renuntat la initiativa sa la inceputul sedintei de plen, relateaza MEDIAFAX.

  • Cat de eficient va fi proiectul?

La finalul sedintei, primarul Gheorghe Ciuhandu le-a declarat ziaristilor prezenti ca va cere Politiei comunitare sa puna in aplicare aceasta hotarare, insa a afirmat ca "ramane de vazut cat de eficienta va fi". Ministrul Administratiei si Internelor,

In data de 10 februarie, Guvernul a emis o Ordonanta de urgenta prin care a fost interzisa comercializarea unui numar de 36 de substante si plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor. Initiativa Guvernului a fost motivata de situatia aparitiei in Romania a unor magazine in care se comercializau o serie de produse ce aveau in componenta plante si substante cu proprietati psihoactive, care s-au dovedit a fi deosebit de periculoase pentru sanatate, fiind considerate "droguri legale".

Si dupa aparitia acestei ordonante insa sute de tineri au continuat sa ajunga la spital in stare grava, in urma consumului de plante etnobotanice procurate fie de la magazine specializate, fie achizitionate de pe internet. Totodata, s-a inregistrat o scadere a varstei consumatorilor de astfel de substante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.