Barbatul care a murit, duminica, pe Transfagarasan, dupa ce a fost lovit de un turtur, era alpinist, membru fondator al unui club de alpinism din Craiova, iar la inceputul acestui an a cucerit Varful Aconcagua, alaturi de alpinisti din Tulcea, Sibiu, Bucuresti.

Corpul barbatului a fost recuperat de salvamontistii argeseni si dus la cabana Capra, in urma unei actiuni care a durat aproximativ cinci ore, victima fiind gasita intr-o zona greu accesibila, unde exista risc de avalansa, scrie MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Salvamont Arges, din primele cercetari si din declaratiile persoanelor care il insoteau pe barbat reiese ca acesta a lovit cu un bat gheata adunata la o copertina, iar un turtur de dimensiuni mari s-a desprins si a cazut peste el, provocandu-i un traumatism cranio-cerebral acut deschis.

"A fost o actiune dificila, am gasit victima si pe colegii sai la aproximativ sase kilometri de cabana Capra, pe un traseu care este inchis in aceasta perioada si unde este risc de avalansa de gradul al patrulea. L-am coborat pe barbatul decedat, acesta fiind preluat de o echipa de legisti. Ceilalti turisti care il insoteau pe barbat sunt in siguranta si vor pleca spre case cu masinile"
, a declarat Ion Sanduloiu, seful Serviciului Salvamont Arges.

  • Barbatul decedat, Dragos Veleanu, avea 43 de ani, era din Craiova, si, impreuna cu Cristi Guna, era membru fondator al clubului Akademos Alpinism Acrobatic din Craiova, in luna ianuarie a acestui an ei reusind performanta de a cuceri unul dintre cele mai inalte varfuri muntoase din lume, Aconcagua (6.962 metri).
Incidentul in urma caruia a murit Dragos Veleanu a avut loc duminica dupa-amiaza, pe DN 7 C, intre Cota 2000 si tunel.

Drumul National 7 C, Transfagarasan, este inchis incepand din 1 noiembrie, pe sectorul cuprins intre km. 104 + 000 Piscu Negru si km. 130 + 800 Cabana Balea Cascada, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din aceasta perioada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.