O barja incarcata cu ingrasaminte chimice, care facea parte din convoiul unui impingator din Republica Moldova, s-a scufundat in Dunare in zona localitatii Ghindaresti, dupa ce s-a izbit de o stanca.

Purtatorul de cuvant al Capitaniei Zonale Galati, Virgiul Ciobanu, a declarat ca incidentul s-a produs in jurul orei 04.00, iar barja facea parte din convoiul impingatorului Orion, aflat in mars pe relatia Ismail-Backa Palanka (Serbia), informeaza MEDIAFAX.

In zona localitatii constantene Ghindaresti s-au rupt paramele de legatura intre danele doi si trei, fapt ce a dus la desprinderea barjei din convoi, incarcata cu aproximativ 960 de tone de ingrasaminte. Barja s-a lovit apoi de stancile din zona si s-a scufundat.

Accidentul este anchetat de ofiterii Capitaniei Harsova, iar navigatia in zona a fost suspendata, scrie StirileProTv.

De asemenea, prefectul judetului Constanta a dispus convocarea comandamentului pentru situatii de urgenta pentru monitorizarea zonei, iar ca prima masura a fost oprit pescuitul pe Dunare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.