Ministrul de Interne, Traian Igas, a declarat astazi ca in perioada urmatoare va trece la o restructurare a Politiei, fiind posibile disponibilizari din randul politistilor si jandarmilor. Acesta vrea ca politistul sa fie in strada si sa nu se mai ascunda in birou.

"In perioada urmatoare voi trece la o reorganizare a Politiei, chiar la o restructurare", a afirmat Igas, la dezbaterea bugetului MAI in comisiile parlamentare de administratie.

Igas a aratat ca in fiecare an sunt 6.000 de absolventi pentru a intra in politie, iar necesarul este de 2.000, fiind un excedent de 4.000 de persoane anual. Acesta a adaugat ca MAI are politisti peste norma europeana, iar acestia nu sunt bine organizati.

"Suntem peste norma europeana in privinta numarului politistilor. Nu suntem destul de bine organizati. In loc sa gasim politistul pe strada, ii gasim pe sub un birou", le-a spus Igas parlamentarilor, relateaza MEDIAFAX.

  • O parte dintre politisti se vor regasi in politia locala

Intrebat daca se vor face disponibilizari in randul politistilor si jandarmilor, Igas a raspuns ca acest lucru este posibil. "Inca facem evaluari, sper ca pana la sfarsitul anului sa fie definitivata, dar, pana atunci, nu as vrea sa fac alte comentarii. Facem evaluari in privinta realocarii unor angajati din MAI. Este posibil sa avem oameni care sa plece din minister. Nu pot sa dau o cifra pentru ca nu am finalizat evaluarea", a precizat Igas.

In principiu, acesta vrea sa vada politistul "mult mai mult in strada" si sa nu i se mai permita sa se ascunda in birou, asa cum se intampla in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.