Politia Capitalei a renuntat la a mai comunica informatii jurnalistilor cu ajutorul unui robot telefonic care ii apela pe cei acreditati pe langa institutie, in schimb urmand sa transmita, zilnic, un comunicat de presa cu o sinteza a evenimentelor.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, miercuri seara, ca aceasta este singura schimbare la nivelul Biroului de presa al Politiei Capitalei, pe care il conduce, dezmintind informatiile legate de o eventuala sanctiune primita, potrivit MEDIAFAX.

Mai multe institutii de presa au informat, miercuri, ca Ciocan ar fi fost sanctionat prin interzicerea dreptului de a mai da declaratii presei pentru o perioada de sase luni. Motivul sanctiunii, potrivit surselor citate, ar fi fost declaratiile faute de acesta in contextul scandalului in care a fost implicat fiul senatorului Placinta. Cu acea ocazie, Ciocan a recomandat cetatenilor Bucurestiului sa evite sa se implice in vreo altercatie de strada, atunci cand sunt martori la asa ceva.

  • Ciocan sustine ca nu a fost sanctionat

Acesta a indicat modalitatile de sanctionare a politistilor, prevazute in Legea 360 privind statutul acestora: mustrarea verbala, retrogradarea, reducerea salariului pe o perioada de la una la trei luni sau destituirea din functie. Totodata, potrivit lui Ciocan, in politie nu exista functia de purtator de cuvant, aceasta fiind o atributie, astfel ca purtatorul de cuvant nu poate fi sanctionat prin modalitati "specifice", precum interzicerea comunicarii cu presa.

Christian Ciocan a declarat ca se afla in continuare la conducerea biroului de presa al Politiei Capitalei, insa a aratat ca seful institutiei, chestorul Lucian Guran, este cel care decide "iesirile in mass-media ale angajatilor" din subordine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.