Fostul general Victor Athanasie Stanculescu va petrece sarbatorile de iarna la Spitalul Penitenciarului Jilava, unde executa condamnarea definitiva de 15 ani de inchisoare pentru reprimarea revolutiei de la Timisoara, dupa ce Curtea Militara de Apel Bucuresti a amanat procesul sau.

Curtea Militara de Apel Bucuresti a luat in discutie, miercuri, contestatia generalului impotriva unei decizii a Tribunalului Militar Teritorial prin care aceasta instanta i-a respins o cerere de intrerupere a executarii pedepsei in dosarul revolutiei de la Timisoara.

Catalin Dancu, avocatul lui Stanculescu, a lipsit de la proces, astfel ca judecatorii militari au stabilit un nou termen de judecata, pentru 12 ianuarie, potrivit MEDIAFAX.

Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a respins, in 3 noiembrie, cererea de intrerupere a executarii pedepsei de 15 ani de inchisoare formulata de fostul general Victor Athanasie Stanculescu, avocatii acestuia anuntand la acea vreme ca vor contesta decizia.

Victor Athanasie Stanculescu a cerut magistratilor militari sa ii intrerupa executarea pedepsei de 15 ani de inchisoare invocand ca bolile de care sufera s-au agravat.

Institutul de Medicina Legala a stabilit ca bolile de care sufera Stanculescu nu fac imposibila executarea pedepsei in penitenciar, in acest sens fiind depusa la dosar expertiza medicala. Potrivit concluziilor notate in aceasta expertiza, "evolutia bolilor nu face imposibila executarea pedepsei".

In 16 octombrie 2008, judecatorii instantei supreme i-au condamnat pe Mihai Chitac si Victor Athanasie Stanculescu la cate 15 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.