"Povestea povestilor" de Ion Creanga le-a pus probleme deputatilor din Comisia de Cultura, ei nestiind daca aceasta este sau nu "un act de cultura", in momentul in care au dezbatut initiativa legislativa prin care televiziunile generaliste si de stiri sunt obligate sa difuzeze emisiuni culturale.

Subiectul care a descretit fruntile deputatilor a fost abordat in timpul dezbaterii privind proiectul initiat de deputatul PNL Mirel Talos, potrivit caruia televiziunile generaliste vor fi obligate sa difuzeze saptamanal cel putin 120 de minute de emisiuni culturale sau educative, in timp ce posturile de stiri trebuie sa transmita in fiecare saptamana 30 de minute de astfel de programe.

In acest context, deputatul PDL Teodora Trandafir a ridicat problema semnificatiei expresiei "emisiuni de cultura". Ea a spus ca in timpul carierei sale in televiziune a facut interviuri in direct cu mai multe personalitati din domeniul culturii, printre care si unii care "s-au scapat rau" in anumite momente, folosind un limbaj care poate fi catalogat drept vulgar, scrie MEDIAFAX.

"Noi vorbim despre cultura, iar realizatorii din care eu fac parte inca sufleteste nu inteleg ce au de facut sau nu vor sau nu pot fi contransi in niciun fel (...) Unde e cultura si unde nu e, ca nu pricep?", s-a intrebat Teodora Trandafir.

"Asta pentru ca am luat reteta americana unde «fuck» este la fiecare propozitie",
a spus deputatul PSD Madalin Voicu.

  • Discutia a mers astfel in mod firesc spre "Povestea povestilor" a lui Ion Creaga, deputatul Madalin Voicu intrebandu-se daca aceasta poate fi citita de un mare actor in cadrul unei emisiuni de cultura.

Dupa mai multe discutii, deputatul independent Mircea Irimescu a spus ca nu poate fi contestat faptul ca "Povestea povestilor" a lui Creanga face parte dintre "capodoperele" literaturii romane. "Ce produce viata este cultura", a mai spus Irimescu.

Totodata, Raluca Turcan, presedintele Comisiei de Cultura, a fost de parere ca membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pot sa sanctioneze televiziunile atunci cand acestea difuzeaza un anume continut cultural intr-un interval orar nepotrivit.

Solutia a venit de la Ioan Onisei, vicepresedintele CNA, care s-a scuzat si le-a spus deputatilor ca problema pe care si-o pun in legatura cu "Povestea povestilor" este de fapt "o falsa problema". "In functie de continut, radiodifuzorul este obligat sa transmita emisiunea cu pricina intr-un anumit interval orar", a spus Ioan Onisei.

Citeste si:
Stirbu: E imperios necesar ca Doina Gradea sa plece. A refuzat sa...
Stirbu: E imperios necesar ca...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.