Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, a solicitat, intr-o scrisoare, presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa sprijine alocarea in bugetul de stat pe 2011 a 20 milioane de lei, pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

In scrisoarea semnata de Patriarhul Daniel se arata ca aceasta suma reprezinta doar 10% din costul estimat de 200 milioane de lei pentru lucrarile din anul 2011, care urmeaza sa fie acoperite din donatiile credinciosilor dornici sa ajute, relateaza MEDIAFAX.

Patriarhia a aratat ca prin legea bugetului de stat pe 2009 a fost alocata suma de 5 milioane de lei, folosita integral de Patriarhie conform destinatiei prevazute, iar in 2010, desi a solicitat suma de 20 milioane de lei, nu s-a alocat nicio contributie de la bugetul de stat pentru acest obiectiv important, se mai arata in scrisoare.

Secretarul Camerei Deputatilor Dumitru Pardau a precizat, miercuri, ca Biroul Permanent a decis sa trimita aceasta scrisoare comisiilor de buget care vor discuta legea bugetului de stat pe 2011
.

Patriarhia sustine ca fondurile necesare pentru construirea Catedralei Neamului vor fi obtinute printr-o linie de creditare de la una sau mai multe banci, creditul avand perioada de gratie pana la finalizarea lucrarii si va fi rambursat din donatiile credinciosilor ortodocsi romani din tara si strainatate, nu de la stat.

"Creditul va avea o perioada de gratie pana la finalizarea construirii Catedralei si va fi ramubursat din donatiile credinciosilor ortodocsi romani din tara si strainatate. In acelasi timp, pentru construirea noii Catedralei patriarhale faza «la rosu», costurile sunt estimate la aproximativ 100 milioane de euro"
, se arata intr-un comunicat al Patriarhiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.