Circulatie ingreunata pe noua drumuri nationale, din cauza zapezii. Vezi care sunt drumurile cu probleme.

Centrul Infotrafic anunta ca pe mai multe drumuri nationale circulatia se desfasura in conditii de iarna. Pe mai multe portiuni ale drumurilor stratul de zapada masoara cel mult trei centimetri.

Cele mai importante drumuri unde se circula in conditii de iarna sunt:

· DN 13B, Praid - Bucin, judetul Harghita
· DN67C Novaci - Ranca, in judetul Gorj
· DN12C Gheorgheni - Lacu Rosu, in judetul Harghita
· DN12 Tusnad - Gheorgheni, in judetul Harghita
· DN76 si 79A, in zona Varfurile, judetul Arad
· DN68 Caransebes - Hateg
· DN73C Campulung - Curtea de Arges, in judetul Arges
· DN75 Albac - Nucet
· DN74 Zlatna - Abrud, in judetul Alba

Totodata, pentru ca foarte multi automobilisti se aprovizioneaza pentru sarbatorile de iarna, la intrarile in marile orase se circula in conditii de aglomeratie. Cele mai multe autovehicule se indreapta catre Bucuresti.

Politistii le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor meteo-rutiere, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa foloseasca, preponderent, frana de motor, fara sa bruscheze comenzile.

O regula deosebit de importanta este de a pune in functiune luminile de avarie atunci cand autovehiculul incheie o coloana care incetineste sau opreste brusc, pentru a-i atentiona pe conducatorii auto care se apropie din spate sa reduca din timp viteza
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.