Peste 30 de persoane au luat cu asalt un bloc de locuinte sociale al Primariei Capitalei si, dupa ce au intrat in holul imobilului, s-au legat cu lanturi de scari, cerand sa fie cazati in apartamentele din cladire, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Locale.

Incidentul a avut loc marti, in jurul orei 11.00, pe strada Mircea Voda din Capitala, a declarat pentru MEDIAFAX Razvan Popa, purtatorul de cuvant al Politiei Locale.

Acesta a precizat ca este vorba despre acelasi bloc luat cu asalt in urma cu aproximativ un an, de aceleasi familii care si atunci vroiau sa fie cazate acolo. La acel moment, locatarii nelegali au fost evacuati, iar blocul a ramas in atentia autoritatilor, care au angajat si o firma privata de paza pentru a impiedica alte incidente.

Totusi, marti, 32 de persoane au intrat in holul blocului, ignorand somatiile paznicului si s-au legat cu lanturi de scari.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat ca oamenii nu au locuinte si au vrut sa intre in apartamentele goale din cladire.

La fata locului au venit lucratori ai Politiei Locale si ai Jandarmeriei Capitalei.

Politistii au incercat sa discute cu oamenii, insa acestia au devenit agresivi si i-au injurat. Astfel, angajatii Politiei Locale i-au somat de trei ori sa renunte la actiunea lor ilegala, insa protestatarii au refuzat.

Drept urmare, politistii au taiat lanturile cu care oamenii erau legati de scari si i-au scos afara din cladire. In cursul acestei actiuni, oamenii i-au lovit, scuipat si injurat pe politisti, a precizat Razvan Popa.

Ulterior, cei 32 de protestatari s-au asezat pe trotuar, in fata cladirii, unii dintre acestia incercand sa mai intre in bloc sau sa se bage sub masini, in semn de protest.

La ora transmiterii acestei stiri, protestatarii sunt in fata blocului Primariei Capitalei, jandarmii si politistii locali ramanand si ei in zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.