Fostul primar al orasului Cernavoda Gheorghe Hansa a fost retinut, luni seara, alaturi de alte patru persoane, fiind acuzat de prejudicierea bugetului local cu suma de 28 de miliarde de lei vechi.

Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, alaturi de Gheorghe Hansa mai sunt cercetati, printre altii, fiul sau, fratele sau, si doi fosti angajati ai Primariei Cernavoda, in total, in acest caz fiind anchetate sase persoane, cinci dintre acestea fiind retinute de procurorii constanteni, relateaza MEDIAFAX.

Cele sase persoane sunt anchetate pentru ca in perioada 2005-2008 ar fi prejudiciat bugetul local cu suma de 28 de miliarde de lei vechi.

Fostul primar a fost retinut pentru comiterea infractiunilor de delapidare si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Cei cinci retinuti luni seara vor fi prezentati instantei Judecatoriei Medgidia cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Gheorghe Hansa are 64 de ani si a avut doua mandate ca primar al orasului Cernavoda intre 2000 si 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.