Desi nu stiau exact ce se vinde, zeci de oameni s-au asezat la coada, de la cinci dimineata, la primul magazin deschis de ANAF in Capitala.

Magazinul ANAF din Capitala nu are nimic special. Produsele se gasesc in en-gros-urile "chinezesti" de la periferie sau la orice butic de piata din oras, la preturi apropiate, insa lipsa de experienta in comert a ANAF si mediatizarea l-au transformat nemeritat intr-un "pom laudat".

Aproximativ 300 de cumparatori au asteptat in frig mai multe ore pentru a ajunge in fata rafturilor cu produse, insa s-au plans de faptul ca preturile nu sunt deloc mici. De exemplu, un prosop de bucatarie costa cinci lei, iar in piata un leu, s-au revoltat oameni
i. potrivit MEDIAFAX.

Magazinul ANAF din Berceni vinde, in principiu, produse confiscate din en-gros-urile "Europa" si "Dragonul Rosu", lLa magazin ajungand insa doar produsele care nu se califica drept "contrafacute" sau "falsificate".

  • Ce poti cumpara din magazin

Pe langa haine si decoratiuni, in magazin mai pot fi gasite sucuri, bere sau mancare de animale. Acestea se vand la preturi sub cele ale pietei. O sticla de jumatate de litru de suc produs de "Coca Cola" este doi lei, iar o doza de bere cu acelasi volum costa intre 1,3 si 1,7 lei, in functie de sortiment. Un PET de doi litri de bere costa trei lei, intreg stocul fiind epuizat in mai putin de trei ore de la deschidere.

Produsele "chinezesti", in schimb, aveau preturi chiar de cateva ori mai mari decat cele din magazinele de cartier. Preturile sunt stabilite de o comisie din care fac parte oamenii nostri si cativa reprezentanti ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului
.

  • Magazinul ANAF, o mare teapa?

Comertul insa a mers ingrozitor de greu la mazinul ANAF. Sistemul gandit de responsabilii cu vanzarea este unul incredibil de greoi. Magazinul este impartit in trei incaperi, insa in fiecare exista un reprezentant al ANAF pe la care cumparatorii este musai sa treaca pentru a lua un bon scris de mana, pe care apare numarul de produse alese si pretul acestora. Dupa trei cozi, presupunand ca exista clienti care au ales produse din fiecare dintre cele trei incaperi, cumparatorul mai sta apoi la o coada generala, la singura casa de marcat.

Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

"Ati facut reclama aiurea si-acuma stam ca prostii aici. Si mai stam si degeaba, ca uite ce zic aia care e ies, ca nu sunt televizoare, nu sunt electronice, nu sunt bijuterii, nu e nimic. E bataie de joc, aia e!", s-au revoltat oamenii adunati in fata magazinului.

Pana la ora 9:00, cand s-a deschis magazinul, zeci de oameni erau deja adunati la intrare, fiind nevoie de interventia fortelor de ordine, potrivit Realitatea.

Magazinul va functiona permanent, insa dupa programul "cu publicul" al functionarilor Fiscului, adica de luni pana joi, intre orele 9.00 si 15.00. El va fi periodic aprovizionat cu bunuri din depozitele in care ANAF tine produsele confiscate, in functie de cerere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.