Teatrul Odeon va invita la dubla lansare dedicata actorului Stefan Mihailescu-Braila, O carte atipica despre un actor atipic.

Prima lansare este a volumului ”O carte atipica despre un actor atipic - Stefan Mihailescu-Braila”, de Rodica Mandache, editura Oscar Print. Prezinta: Dorina Lazar, Rodica Mandache, Marina Constantinescu, Geo Saizescu si Florin Zamfirescu

"Ma bucur nespus ca am izbutut sa editam acest volum consacrat unuia dintre cei mai mari artisti ai secolului XX.
Stefan Mihailescu- Braila a fost unul dintre acei actori daruiti de Dumnezeu cu un har, o spontaneitate, o imaginatie si un firesc deconcertante. A suferit toata viata ca n-a izbutit, ca adolescent, sa fuga in America si sa se faca artist. A fost inspre castigul nostru, al teatrului din Romania si inspre castigul artistilor straini, a caror faima ar fi palit in fata lui. A fost o fiinta contradictorie, zbuciumata si vesnic nemultumita, aducand, in acelasi timp ras si voiosie semenilor sai. Putea sa fie incisiv si sa parjoleasca tot in jurul lui, dar generos si grijuliu, atunci cand „mirosea” talent autentic la partenerul de scena. A fost din stirpea exemplarelor rare, pentru care teatrul era un lucru usor de facut. Fie ca aceasta carte sa aduca in memoria noastra pe „facatorul de teatru” care a fost Stefan Mihailescu-Braila"
, spune Dorina Lazar.

  • Un altfel de portret

Nimeni nu l-a numit „Inegalabilul”, „ACTORUL cu majuscule”, „Marele actor”, „Cel unic”, „Cel mai iubit dintre actori”, „Un erou al teatrului romanesc”, dar toata lumea i-a recunoscut genialitatea. Biografia lui n-a facut istorie in viata teatrala romaneasca, dar... Rolurile lui au facut senzatie ca si cum asa ar fi trebuit sa fie; n-au mirat pe nimeni asa cum nu mira pe nimeni anotimpurile. Regizorilor le era frica de EL, il distribuiau greu. Partenerii, bieti oameni pe acest pamant, ii cautau mai degraba „sordidul” din viata decat „fantasticul” de pe scena. Era atipic. Dezradacinat. Fara prieteni. Si peste toate mai era si constient de valoare lui mare, foarte mare. Rodica Mandache

In cadrul evenimentului va avea loc si lansarea DVD-ului: „ ...escu” de Tudor Musatescu, regia Dinu Cernescu, precum si proiectia spectacolului de teatru TV „... escu”, cu: Stefan Banica, Stefan Mihailescu Braila, Mircea Cruceanu, Corado Negreanu, Jorj Voicu, Paul Ioachim, Maria Patrascu, Astra Dan, Dorina Lazar, Minel Klepper, Sergiu Demetriad, Nicolae Calugarita, Simion Negrila, Mirela Atanasiu, Mihai Stan si Ana Trofim.

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.