O serie de afectiuni grave nu au o simptomatologie evidenta, pacientii ajungand astfel in stadii avansate de boala, cand interventia medicului in sens curativ este limitata.

  • Cancerele

Cancere debuteaza adesea asimptomatic, pana ajung in stadiu avansat, cand apare simptomatologia. Ceea ce poate fi insa decelabil in stadiu incipient de cancer se refera la anumite analize hematologice, biochimice (analizele anuale) sau imagistice (se poate observa endoscopic, ecografic, radiologic etc.). De aceeam este recomandat sa faceti analizele anuale, iar in cazul femeilor, se adauga testul Papanicolau.
  • HPV

Virusul Papiloma uman infecteaza numeroase persoane, fiind adesea asimptomatic si inofesiv. Exista insa situatii cand HPV poate degenera in cancer, cum sunt unele tulpini care provoaca cancerul de col uterin sau care de piele. Cea mai evidenta dovada a existentei infectiei cu HPV este aparitia verucilor.

  • Tromboza venoasa profunda

Este o situatie deosebit de grava si deloc rara ce consta in dezvoltarea unui cheag de sange (tromb) pe o vena profunda, nefiind vizibil si nici simptomatic. Mai tarziu, fragmente din acest cheag sau chiar intregul tromb se pot desprinde de pe vena respectiva si migreaza in alte organe, producand infarcte (prin obturarea vaselor ce iriga organele respective). Cele mai grave cazuri sunt de infarcte pulmonare, renale, cardiace, cerebrale, cazuri in care viata pacientului este pusa in pericol.

Afla alte boli grave fara simptome din Healthy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.