Meteorologii au emis o atentionare cod galben de ninsoare, vant si ger in toata tara, valabila de joi seara pana vineri la pranz.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), de joi, ora 20.00 si pana vineri, ora 12.00, vantul va prezenta intensificari temporare in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi la rafala 70...75 km/h, indeosebi in sudul si in estul tarii.

In nord, centru si est, precum si in zonele montane va ninge, local viscolit.

In regiunile vestice ploile se vor transforma in ninsori inca din aceasta dupa-amiaza.

Pe parcursul zilei de 10 decembrie precipitatiile si vantul vor diminua, dar vremea va intra intr-un proces de racire accentuata, devenind local geroasa.

"Racirea care urmeaza sa vina nu este una de scurta durata, chiar se va accentua pentru inceputul saptamanii viitoare. Ziua de astazi este ultima zi calda din acest an, iar cu astfel de temperaturi ne vom mai intalni la anul. In jumatatea de nord, nord si centru, mai ales, maximele vor fi negative. Concomitent cu procesul de racire are loc transformarea precipitatiilor de la ploaie la lapovita in ninsoare, chiar din aceasta seara, in partea de nord-vest a tarii si la noapte in aproape toata tara. Chiar si la Bucuresti putem sa avem fulgi de zapada, dar nu se va depune strat. La noapte va incepe sa ninga in aproape toate regiunile tarii. Mai mult, meteorologii spun ca temperaturile vor scadea maine si cu 10 grade fata de astazi", a declarat Elena Cordoneanu, meteorolog Realitatea TV.

Vremea in urmatoarele trei zile

Vremea in orasul tau


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.