Hidrologii au avertizat marti asupra riscului de inundatii pe Dunare, in sectorul Calafat - Bechet aferent judetului Dolj pericolul fiind mai mare decat in restul zonelor, astfel ca acesta a primit codul portocaliu iar celelalte zone din sectorul romanesc al fluviului cod galben.

Conform avertizarii hidrologice, codul portocaliu intra in vigoare pe Dunare in dimineata zilei de vineri, pe sectorul Calafat - Bechet.

De miercuri dupa-amiaza insa, codul galben opereaza in zonele Gruia, Zimnicea si Isaccea, iar de sambata, 11 decembrie, pe sectorul Corabia - Turnu Magurele, aferent judetelor Olt si Teleorman, precum si la Fetesti, Cernavoda si Tulcea, potrivit INHGA.

Potrivit unei alte avertizari, exista pericol de inundatii si pe cateva rauri interioare din nordul tarii, cel mai mare fiind pe Crasna, in judetul Satu-Mare, marcat tot cu un cod portocaliu, valabil de joi dimineata, pana vineri dupa-amiaza.

Pe alte sapte rauri din nordul si nord-vestul tarii a fost instituit de asemenea codul galben de inundatii. Acesta este valabil tot de joi pana vineri si vizeaza raurile Viseu, Iza, Tur, Lapus, Barcau, Crisul Negru si Crisul Repede, precum si un alt sector al Crasnei, in afara de cel vizat deja de codul portocaliu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.