Nascut la 13 octombrie 1954, la Brasov, este absolvent al Institutului de Arhitectura "Ion Mincu" din Capitala (1980), doctor in arhitectura, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Bucuresti (2000).
Arhitect in cadrul TCH Bucuresti (1980-1982); lector la Catedra Proiectare de arhitectura la Institutul de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti (din 1982).
A debutat solistic in 1974, la Club "A", scenic, in 1979, la Festivalul de jazz&rock de la Brasov, cu trupa Basorelief, si abia in 1984 - discografic la Electrecord, cu albumul "Interioare". Pe albumele sale poate fi ascultat interpretand la voce, chitara, pian, muzicuta, percutii electronice. A sustinut peste 3.000 de concerte si a lansat peste 40 de albume.
Este o prezenta remarcata pe toate scenele din tara mai ales datorita mesajului pe care-l transmite muzica sa.

A publicat articole in revistele "Arhitectura", "Romania literara", "Astra", "Luceafarul", in cataloagele diverselor concursuri internationale de arhitectura; a realizat peste 30 de albume, coperte de carti si de discuri, casete video si concerte TV; carti de versuri, proza. A obtinut diverse premii pe linie muzicala pentru cel mai bine vandut album, "Interzis" (1990), si pentru cel mai bun album de jazz/blues: "Vreme rea" (2000), "Muzica de divort" (2001). Este pasionat de fotografie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.