Calendarul scolar in curs nu poate fi modificat, dar se poate discuta despre prelungirea vacantei de iarna si scurtarea celei de vara, iar Ministerul Educatiei invita fortele politice, sindicatele, asociatiile de elevi si parintii la o dezbatere nepolitizata pe subiect, a anuntat ministrul Funeriu.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat astazi ca saluta discutiile publice care au aparut pe marginea calendarului scolar, precizand insa ca nu este adeptul modificarii structurii anului scolar in timpul aceluiasi an scolar, fapt ce ar conduce la perturbari semnificative in activitatea elevilor si profesorilor.

"Orice discutie privind un alt calendar scolar decat cel stabilit pentru acest an prin ordin al ministrului nu poate fi deschisa decat cu privire la anul scolar viitor, 2011-2012"
, a spus ministrul Educatiei, relateaza MEDIAFAX.

  • Argumente pentru prelungirea vacantei de iarna si scurtarea celei de vara

"Un prim argument este legat de faptul ca absenteismul scolar creste in cazul unor conditii meteo defavorabile, specifice iernii. In al doilea rand, se asigura un confort sporit elevilor daca au mai multe zile de scoala in septembrie comparativ cu ianuarie, o luna friguroasa si cu zapada, iar, in al treilea rand, este vorba de o scadere a costurilor prin reducerea cheltuielilor comunitatilor locale cu incalzirea", a explicat ministrul Funeriu.

Acesta a subliniat ca o decizie atat de importanta, precum cea a modificarii unui calendar scolar, trebuie luata dupa ample consultari si a invitat toate partile interesate sa participe la o dezbatere pe aceasta tema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.