2010 a fost un an dinamic in ceea ce priveste progresul medical. Va propunem astfel o lista cu cele mai interesante rezultate si idei utile pentru sanatatea noastra.

  • Cine vorbeste mult...

S-a demonstrat, din nou, ca cei care vorbesc mult, traiesc mai mult. De ce? pentru ca omul este o fiinta sociala, iar comunicarea pare sa aiba doar efecte pozitive, ajutand la eliminarea tensiunilor psihice acumulate, scaderea tensinii arteriale si la protejarea inimii. Vorbitul ajuta de asemenea si la eliminarea stresului
.

  • Vinul
Considerat atat aliment, cat si bautura, in functie de cantitatile consumate, vinul poate avea efecte deosebit de bune daca este consumat cu masura. Dar ce inseamna a fi consumat cu masura? Ca regula generala, medicii spun ca 4 pahare pe saptamana reprezinta o doza optima pentru sanatate, iar particularizat, numarul kilogramelor in mililitri/zi (de exemplu daca aveti 55 kg, 55 ml de vin este ratia maxima admisa intr-o zi). Vinul prezinta atat substante antioxidante, cat si anticancerigene, atidepresive, anxiolitice, relaxante, luptand impotriva efectelor stresului.

  • Atingerile femeii...

Desi suna bizar, specialistii au observat ca atingerea unei femei poate avea efecte foarte puternice. Studiile au fost efectuate pe un lot de persoane care aveau de ales intre un pariu riscant si un altul sigur. Peste 90% din persoanele atinse de o femeie au ales pariul riscant, in timp ce pariul sigur a fost ales de restul persoanelor. Astfel, se pare ca femeia exercita, prin atingere, un semn al increderii.

  • Pozitivismul

In multe situatii, au fost realizate studii cu privire la efectele psihicului asupra sanatatii. Inca o data, a fost demonstrat ca pozitivismul ajuta, in mod neexplicat, cu certitudine sanatatea, chiar si in cazul unor boli mai grave, cum sunt cele cronice. Spre exemplu, pozitivismul este foarte util pentru un cardiac.

Cititi mai multe studii intersante despre sanatate pe Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.