Pensionarii considera ca decizia Guvernului de a-i obliga pe cei cu pensii peste 740 de lei sa achite contributii sociale de sanatate este "o alta forma de a-si bate joc" si spun ca mai multe filiale judetene ale organizatiilor din care fac parte se pregatesc sa picheteze sediile PDL.

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania (FNSPR), Viorel Copil, a declarat astazi ca decizia Guvernului reprezinta "o alta forma de a-si bate joc si de a jecmani", in opinia acestuia existand si alte metode de a face rost de bani, potrivit MEDIAFAX.

"N-au ce face decat sa bage mana in buzunare si sa fure ca sa-si faca ei treburile. Ar exista niste posibilitati, dar e mai usor sa bagi mana in buzunar decat sa muncesti si sa descoperi contrabanda sau munca la negru. O sa fie nenorocire pentru toata lumea, dar mai ales pentru pensionari, pentru ca din pensia si asa abia dramuita, acum trebuie sa mai renunte la niste bani"
, a adaugat Viorel Copil.

In urma consultarii liderilor judeteni va fi luata o decizie privind formulele de protest, insa unele filiale judetene au anuntat deja ca vor iesi in strada pentru a picheta sediile PDL. Presedintele FNSPR a precizat ca organizatiile de pensionari vor trimite scrisori premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu in care le vor cere sa renunte la masura privind plata contributiilor de sanatate, dar ca nu spera ca astfel vor obtine ceva.

Guvernul a decis ca pensionarii cu venituri pornind de la 740 lei si revolutionarii, cu exceptia celor raniti, sa achite contributii sociale de sanatate, numarul contribuabililor inclusi astfel in baza de impozitare fiind de doua milioane persoane, a anuntat, luni, ministrul Sanatatii, Attila Cseke.

"Nu este o decizie foarte usoara, este chiar delicata, dar necesara si trebuia luata de multa vreme. Principiul de la care trebuie sa pornim, ca in multe state, este ca sanatatea costa. Trebuie sa reinvatam in societate ca sanatatea nu este pe gratis", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, statul estimeaza ca va incasa din aceste contributii suplimentare 1,4 miliarde lei anual.
In prezent, sunt impozitate doar pensiile pornind de la 1.000 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.