Noul plan de mers al trenurior de calatori va fi pus in aplicare din 12 decembrie, ora 00.01, si va fi valabil un an, o noutate fiind aceea ca, pe ruta Bucuresti - Constanta, trenurile de rang superior vor circula la intervale de doua ore in extrasezon si de o ora in sezonul estival.

Noul plan de mers al trenurilor de calatori va fi valabil pana la data de 10 decembrie 2011, ora 24.00, informeaza CFR Calatori.
Prin acest program sunt prevazute, in graficul de circulatie proiectat, 1.478 de trenuri, dintre care 248 de trenuri de rang superior, 66 de trenuri internationale, 1.134 de trenuri de persoane si 30 de trenuri sezoniere.

O noutate in planul de mers 2010-2011 consta in organizarea circulatiei trenurilor de rang superior de pe relatia Bucuresti - Constanta si retur sub forma graficului cadentat, cu trenuri la interval de 2 ore in extrasezon si o ora in sezonul estival, pentru o mai buna deservire a publicului calator
, potrivit MEDIAFAX.

Acest sistem se va extinde si pe relatia Bucuresti - Brasov si retur la trenurile de rang superior, dupa finalizarea lucrarilor la infrastructura feroviara care se executa pe magistrala 300, intre Campina si Predeal, fiind util deopotriva calatorilor navetisti de pe relatia Ploiesti - Bucuresti si retur, dar si turistilor.

In ceea ce priveste traficul international din noul program 2010-2011, exista legaturi directe spre Viena, Budapesta, Sofia, Belgrad, Chisinau, Kiev, Moscova, Istanbul, Thessaloniki. De asemenea, s-a introdus un nou tren in relatia Targu Mures - Budapesta si retur, prin frontiera Episcopia Bihor, iar in perioada sezonului estival va circula o grupa de vagoane directa intre Chisinau si Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.