Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus, duminica, la Gala olimpicilor suceveni, ca vacanta de iarna sa fie prelungita cu zece zile sau cel putin o saptamana, astfel incat elevii sa savureze sarbatorile de iarna, aratand ca scoala incepe imediat dupa Anul Nou.

"Copiii ar trebui sa savureze sarbatorile de iarna mai mult. Trebuie sa ne gandim si in functie de comportamentul copiilor, mai ales ca in perioada premergatoare sarbatorilor atentia acestora este mai putin indreptata spre scoala, iar vacanta lor se incheie imediat dupa Revelion", a explicat Flutur.

El considera ca vacanta de iarna ar trebui prelungita daca nu cu zece zile, cel putin cu o saptamana, aratand ca ii va face aceasta propunere chiar ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, transmite MEDIAFAX.

Flutur le-a propus parlamentarilor suceveni sa sustina initiativa sa ca durata vacantei de iarna pentru elevi sa fie mai mare decat este prevazuta in prezent.

Totodata, presedintele CJ Suceava a spus ca infrastructura scolara are nevoie de mai multe investitii, dar si de o curricula care sa se plieze mai mult pe nevoile si aptitudinile elevilor, pe cerinta fortei de munca din zona. Presedintele CJ Suceava a aratat ca anumite meserii sunt necesare intr-o regiune, decat in alte zone dand ca exemplu industria alimentara, gestionarea situatiilor de urgenta si chiar problematica trasfrontaliera.

El s-a pronuntat pentru o mai mare implicare a parintilor in scoala, dar si pentru o consultare periodica a pietei muncii pentru a se identifica meseriile cerute.

Flutur i-a felicitat pe olimpicii suceveni care au reprezentat cu succes atat judetul Suceava, cat si Romania la competitiile scolare nationale si internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.