Peste 1.500 de brazi de Craciun au fost confiscati de politisti in urma actiunilor desfasurate, in ultima saptamana, pentru prevenirea si diminuarea sustragerii si vanzarii ilicite a pomilor.

Totodata, politistii au depistat 74 de infractiuni la Legea 46/2008 - Codul Silvic.

"In urma actiunilor desfasurate in cadrul Planului de actiune pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in legatura cu recoltarea, transportul, prelucrarea - comercializarea materialelor lemnoase si a "Pomilor de Craciun", incheiat intre Inspectoratul General al Politiei Romane - Directia de Ordine Publica si Ministerul Mediului si Padurilor si Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, in perioada 26 noiembrie-3 decembrie, politistii au depistat 74 de infractiuni la Legea 46/2008 -Codul Silvic", precizeaza Politia Romana, intr-un comunicat de duminica.

Totodata, politistii au aplicat 414 sanctiuni contraventionale pentru abateri la regimul silvic, in valoare totala de 541.234 lei.

In urma controalelor desfasurate, au fost confiscati 885 metri cubi de material lemnos, in valoare de 215.406 lei, si 1.512 brazi de Craciun, in valoare de 99.780 lei.

,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.